Showdown tafeltennissen


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 5 september 2022 tot en met 19 december 2022. De eerstvolgende keer is op 26 september 2022 19:00

  • Locatie: TuinPad
  • Categorieën:  • Toekomstige data:

Showdown tafeltennissen

Vertrouw jij op je gehoor en houd je van snelheid en een uitdaging? Dan is showdown misschien wel iets voor jou!

Snelle reactiesport

Showdown is een Europese sport die op alle niveaus wordt beoefend. Het is een sport die veel beoefend wordt door blinden en slechtzienden, maar ook niet visueel beperkten kunnen het spel spelen met een speciaal geblindeerde skibril. 

Het is een snelle sport die lijkt op een kruising tussen tafeltennis en air-hockey. Aan beide zijden van een speciaal ontworpen tafel zit een doel. Het spel kan men winnen door bij de tegenstander te scoren. Er wordt gespeeld met een rinkelbal en een rechthoekig bat. Meer informatie over de sport vind je op de algemene site over showdown of op de site van Gehandicaptensport Nederland.

Vanaf 1 januari 2016 heeft Tafeltennisvereniging Vinkhuizen een afdeling showdown. Daarvoor hebben wij, als buurtcentrum TuinPad, ons aangesloten bij de Gehandicaptensport Nederland. Iedereen die meer wil weten over deze sport kan kijken op de eerder vermelde websites.

Showdown is iedere maandagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur. Meld je van te voren aan bij de coördinator van deze groep, Hubert de Vos, via hubertdevos@hetnet.nl,  om te voorkomen dat het te druk wordt.

Klik hier voor een impressie

 

Ruimte | BESSEMOERZAAL en PARKZAAL