Showdown tafeltennissen


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 7 januari 2019 tot en met 8 juli 2019. De eerstvolgende keer is op 24 juni 2019 19:00

  • Locatie: TuinPad
  • Categorieën:  • Toekomstige data:

Showdown tafeltennissen

Vertrouw jij op je gehoor en houd je van snelheid en een uitdaging? Dan is showdown misschien wel iets voor jou!

Showdown is een Europese sport die op alle niveaus wordt beoefend. Het is speciaal ontwikkeld voor mensen met een visuele handicap, maar geschikt voor iedereen omdat je met een afgeplakte skibril op speelt.

Vanaf 1 januari 2016 heeft Tafeltennisvereniging Vinkhuizen een afdeling showdown met op dit moment 8 spelers. Daarvoor hebben wij ons als vereniging ook aangesloten bij de Gehandicaptensport Nederland. Iedereen die meer wil weten over deze sport kan kijken op de hieronder genoemde sites of eens langsgaan bij Buurtcentrum Tuinpad, Bessemoerstraat 4, op de rand van Tuinwijk en Paddepoel.

Snelle reactiesport

Showdown is een sport die veel wordt beoefend door blinden en slechtzienden, maar ook zienden kunnen showdown spelen als ze een speciale donker gemaakte skibril opzetten.

Het is een snelle sport die enigszins lijkt op een kruising tussen tafeltennis en air-hockey, maar heeft zijn eigen specifieke spelregels. Aan beide zijden van een speciaal ontworpen tafel zit een doel die je moet verdedigen. Er wordt gespeeld met een rinkelbal van hard kunststof waar je met een rechthoekig bat tegenaan slaat, in de hoop dat het in het doel van je tegenstander verdwijnt.

Meer informatie over de sport vind je op de algemene site over showdown of op de site van Gehandicaptensport Nederland.

Trainen en meedoen!

Showdown is iedere maandagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur. Meld je van te voren aan bij de coördinator van deze groep, Hubert de Vos, via hubertdevos@hetnet.nl,  om te voorkomen dat het te druk wordt. De showdownspelers spelen nu onder onze vlag omdat zij niet tevreden waren bij hun vorige vereniging en omdat wij als tafeltennisvereniging het een verrijking vinden voor onze club.

Klik hier voor een impressie

 

Ruimte: Bessemoerzaal en Parkzaal