Mix Hiphop Streetdance 2023 – Donderdag O.V.B.


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 21 september 2023 tot en met 30 november 2023. De eerstvolgende keer is op 28 september 2023 16:00

  • Locatie: TuinPad
  • Categorieën: ,

  • Sorry, het is uitverkocht

  • Toekomstige data:

Mix Hiphop Streetdance wordt aangeboden in leeftijdscategorieën: van 6 tot en met 8 jaar en van 9 tot en met 12 jaar. Geef je leeftijd door bij opgave en je voorkeur voor dag. Op basis daarvan zal de dag worden bepaalt. De opties voor de cursus dagen zijn: dinsdag en donderdag van 16.00 – 17.00 uur of vrijdag van 15.00 – 16.00 uur. Wanneer een leeftijdscategorie minstens 6 deelnemers heeft, dan wordt er gestart. Mogelijke start datum dinsdag 19-09-2023 tot en met donderdag 21-09-2023

Vrijdag gaat starten op 15 september! Opgave KLIK HIER

We zijn nog in gesprek met diverse partijen om de prijs zo laag mogelijk te houden. Zodra dit bekend is, zullen we deze uiteraard communiceren en contact opnemen met degenen die zich hebben opgegeven.

Hiphop dance is een streetdance stijl wat gedanst wordt op hiphop muziek. Hiphop dance is onderdeel van de hiphop cultuur, waaronder stijlen als Breaking (Breakdance), Locking en Popping. Deze dansstijl is ontstaan in de jaren zeventig en werd populair door dansgroepen in Amerika.

Wat hiphop onderscheidt van andere stijlen is dat het van oorsprong ‘freestyle’ gedanst wordt. De dansers improviseerden of bedachten ter plekke moves of danspassen. Groepen dansers gingen dan de strijd met elkaar aan in zogenaamde freestyle dans competities. Of wat ze ook wel ‘battles’ noemen. Een wedstrijdje dansen dus tegen elkaar!

Als Street Dance specialist heeft Sylvain Veldkamp, de docent, al deze ontwikkelingen gevolgd en gedanst vanaf de jaren 70. Zo leert hij je echte moves met leuke weetjes, en weetjes over de dans.
O.a. bekend van
– Golden Ticket winnaar Holland Got talent 2016
– finalist so you think you van dance 2015
– RUN DMC video Sucker MC’s