Activiteiteninformatie

In dit overzicht vindt u alle informatie over de activiteiten die plaatsvinden in ons Buurtcentrum. Opgeven kan via de e-mail: tuinpadgroningen@gmail.com | het contactformulier | telefoonnummer 050-5776044 b.g.g. 050-5710515 (Buurtcentrum Sonde 2000) of kom bij ons in het buurtcentrum.

 

MAANDAG:

Buurtbuffet,

Een keer per maand is er het Buurtbuffet, het Buurtbuffet is bedoeld als ontmoeting voor wijkbewoners uit de wijken Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk en wordt gemaakt door buurtbewoners, met ondersteuning van WIJ Selwerd.

Kom samen genieten van een heerlijke maaltijd, die altijd halal of vegetarisch is zodat iedereen mee kan eten. Smakelijk eten!

Kaartverkoop vanaf vandaag vanuit Buurtcentrum TuinPad op ma t/m do van 9.00 tot 16.30 uur. en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur.

De prijs voor een kaartje is voor volwassenen € 4,00 en kinderen € 2,00  (betalen bij opgave).

Voor meer informatie evert.bosscher@wij.groningen.nl

 

 


 

DINSDAG:

Koffieochtend.

De koffieochtend is een bijeenkomst bedoeld voor de  buurtbewoners. Buurtbewoners zijn dan van harte welkom om een kopje koffie/thee te komen drinken, een krantje lezen, de leesmap doornemen of gewoon voor een praatje.

 

Sjoelclub.

Elke dinsdagavond kan er worden gesjoeld in Buurtcentrum Tuinpad. Mocht je mee willen doen? Kom gerust langs!

 

Body, Mind & Soul.

Deze cursus bestaat uit drie onderdelen van elk 7 lessen, die ook apart te volgen zijn. Docent is Rosa Francken.

Body. Wat heeft je lichaam je te vertellen? In deze cursus zullen we aan de hand van lichaamsgerichte oefeningen, meditaties en mindfulness kijken naar wat er in ons lichaam speelt en wat we hiervan kunnen leren.

Mind. Positieve gedachten geven ons meer energie en dat is merkbaar in ons lichaam. Spelenderwijs zullen we aan de hand van NLP oefeningen en coaching technieken kijken hoe onze mind werkt en of we oude patronen kunnen loslaten.

Soul. We gaan in een veilige omgeving ervaren wat er op dieper niveau in ons afspeelt. Er wordt gebruik gemaakt van visualisatie, lichaamsgerichte oefeningen en (sjamanistische) meditatietechnieken.

www.rosability.club


 

WOENSDAG:

Aerobics voor vrouwen.

Werken aan je conditie, uithoudingsvermogen en spierkracht op opzwepende muziek. Geschikt voor alle leeftijden en niveaus. U hoeft alleen maar makkelijke kleding, een handdoek en een flesje water mee te nemen. Docent is Marjon van der Laan.

 

Koffieochtend.

De koffieochtend is een bijeenkomst bedoeld voor de  buurtbewoners. Buurtbewoners zijn dan van harte welkom om een kopje koffie/thee te komen drinken, een krantje lezen, de leesmap doornemen of gewoon voor een praatje.

 

Soepuurtje.

Tijdens het soepuurtje kunt u een lekker soepje proeven bereid door één van onze medewerkers. Deze zijn zeer aan te raden!

 

Kidsclub.

Elke week staat Jan Reemeijer weer klaar om met de kinderen uit de buurt iets moois te maken. Van knutselen tot toneelspelen. We hebben twee leeftijdsgroepen, dus voor ieder wat wils! Voor kinderen vanaf 3 jaar.

 

Kids Yoga,

Met Kids Yoga leer je bewuster te worden van je lichaam en het verschil tussen inspanning en ontspanning te ervaren. Dit doen we door middel van beweging en ontspanningsmomenten. Ademoefeningen, zang, spel, zintuig en concentratiespelletjes helpen je hierbij. Doe je gezellig met ons mee? Docent is Nadine van Loon.

 

Huis, tuin en keukenkoor.

Altijd al uit volle borst Jingle Bells mee willen zingen in een koor? Of houd je meer van Carols? Het Huis, tuin en keukenkoor is van vele markten thuis en treedt veelal op met een theatrale twist.
Optreden doen we in en rond het buurtcentrum en aubades aan buren (bij verjaardagen en feesten). Opgave en data via liesbethvanhoffen@gmail.com

 

Kameleon Theatersport

 

Kom ruiken en proeven aan improvisatie en speel geheel vrijblijvend mee.

voor een proefles en aanmelden kan via kameleontheatersport@gmail.com

 

 


 

DONDERDAG:

Koffieochtend.

De koffieochtend is een bijeenkomst bedoeld voor de  buurtbewoners. Buurtbewoners zijn dan van harte welkom om een kopje koffie/thee te komen drinken, een krantje lezen, de leesmap doornemen of gewoon voor een praatje.

 

Power Yoga.

Power Yoga bestaat uit dynamische en krachtige yoga oefeningen. Door gebruik te maken van een combinatie van ademtechnieken en dynamische oefenpatronen ontwikkel je een optimale conditie, kracht en souplesse. Het haalt het allerbeste in jezelf naar boven. Wees de optimale vorm van je zelf. De oefeningen zijn opgebouwd uit telkens terugkerende patronen, nl zonnegroet series met daartussendoor telkens nieuwe uitdagende houdingen en bewegingen. Door de vloeiende overgangen van de ene naar de andere oefening ontstaat een flow, die je ongekende mogelijkheden naar boven haalt en je steeds nieuwe grenzen laat overgaan. Power Yoga maakt je springlevend. Docent is Nadine van Loon. Na de les is er de mogelijkheid om gezamenlijk een kopje kruidenthee te drinken.

 

Beeldhouwen.

Elke week wordt er ander materiaal gebruikt om te ontdekken wat je ermee kunt. Zoals karton, klei, gasbeton, zeepsteen en metaal. De cursus is inclusief materiaal. Docent is Jan Reemeijer.


 

VRIJDAG:

Schilderen.

De lessen zijn gebaseerd op de vraag van de cursisten. Ik luister naar wat jij nodig hebt. Zo hoef ik niet allerlei onnodige informatie in jou te stoppen. Maar haal ik uit jou wat er in zit. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Naast het lesprogramma bied ik het traject “the Artist way” aan. Het mooiste is dat jij zelf na moet denken over wat je bij mij wilt leren. Ik werk met acrylverf en houtskool. Komend seizoen ga ik met thema’s werken. Ik daag jullie graag uit om een stap buiten je comfortzone te zetten en te groeien. Docent is Roxanne Monstanto.

website: www.roxart.nlwww.loetjoeboek.nl